Elfogta a rendőrség a várpalotai gyilkosság gyanúsítottját

2012.04.16. MTI

Elfogták április 13-án este a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azt az inotai, 36 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a Várpalotán 9-én elkövetett emberöléssel - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Az alapos helyszíni szemle, nyomrögzítés és számos tanúkihallgatás eredményeképpen került a rendőrség látóterébe a gyanúsítható személy, aki ellen a Budapesti Szakértői és Kutatóintézet hathatós közreműködésével vasárnap hajnalra megdönthetetlen bizonyítékokat sikerült felsorakoztatni - közölte Kómár Viktória.

A férfit a főkapitányság bűnügyi osztályán gyanúsítottként hallgatták ki, előzetes letartóztatását kezdeményezték, a veszprémi városi bíróságon ma délelőtt elrendelték a letartóztatást - tette hozzá a szóvivő.

Kómár Viktória április 11-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az április 9-én egy várpalotai lakásban holtan találtak egy 74 éves asszonyt; az ügyben nem zárható ki az idegenkezűség, és a rendőrség emberölés bűntette miatt folytat eljárást.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
RENDŐRSÉG