Egy-két héten belül véglegesítik Marian Cozma családjának kártérítési igényét – közölte jogi képviselőjük a sportoló megölése miatt folyó büntetőper pénteki ülése előtt az MTI érdeklődésére.

Helmeczy László elmondta: igényük függ attól, hogy a Győri Ítélőtábla változtat-e, s ha igen, mennyiben a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletén. Hozzátette: a közeljövőben Bukarestbe utazik, ahol egyeztet Marian Cozma családjával az ügyben.

Az ügyvéd március végén azt közölte az MTI érdeklődésére: nem vagyoni kár miatt a sportoló szüleinek 50-50, két testvérének 25-25 millió forintot kérnek, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.
A Győri Ítélőtábla várhatóan délelőtt hirdet jogerős ítéletet a büntetőügyben. A kártérítési per Helmeczy László korábbi közlése szerint június negyedikén kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.