Az előzetes tervekkel ellentétben nem kétnapos, hanem háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés. Erről a hétfői házbizottsági ülésen született döntés – tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke.

Altorjai Anita elmondta: összesen hat új napirendi ponttal bővül a parlament eheti munkája. Ezek között szerepel a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítása is, amely a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát (NEFMI) Emberi Erőforrások Minisztériumává nevezné át. A kormány tervei szerint erről a módosításról hétfőn már a döntés is megszülethetett volna, azonban az erről szóló házszabálytól való eltérést egyik ellenzéki párt sem támogatta a Házbizottság ülésén. Így ennek a javaslatnak hétfőn csak az általános vitáját folytatja le az Országgyűlés és döntés csak a jövő héten születhet róla.

A kormány kezdeményezésére ugyanakkor várhatóan napirendre kerül a járások kialakításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája, a 2012-es költségvetés módosításának általános vitája, a sportról szóló törvény módosításának általános vitája, valamint a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényjavaslat általános vitája is.

Mivel a kormány támogatja, ezért várhatóan napirendre veszik az MSZP-s politikusok által kezdeményezett határozati javaslat általános vitáját is “a szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái elleni határozott fellépésről”.