Navracsics Helsinkiben: a magyar igazságügyi reform volt a fő téma a megbeszéléseken

2012.05.16. MTI

A magyar igazságügyi és közigazgatási reform volt a fő témája Navracsics Tibor finnországi megbeszéléseinek, amelynek során a magyar politikus találkozott a finn miniszterelnökkel és több kormánytaggal is.

A magyar miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán az MTI-nek Helsinkiből telefonon elmondta: a Jyrki Katainen finn kormányfővel folytatott megbeszélésén elsősorban az európai politikáról, így főképp a görög helyzetről és annak az európai pénzügyi klímára, valamint gazdaságpolitikai környezetre gyakorolt hatásáról volt szó. Emellett Navracsics Tibor ismertette a magyar kabinetnek a közigazgatás és a gazdaság területén tett lépéseit a versenyképesség megteremtéséért.

A politikus tárgyalt a finn igazságügy-miniszterrel, Anna-Maja Henrikssonnal is, akivel a magyar igazságügyi reform tapasztalatairól cseréltek eszmét. Navracsics Tibor kifejtette, milyen indokok szolgáltak alapul az igazságügyi átalakításokhoz, milyen megoldásokat alkalmaztak, illetve hogy hol tartanak a konzultációk az Európa Tanáccsal a médiatörvény és az igazságügy területén.

A Henna Maria Virkkunen finn önkormányzati miniszterrel zajló tárgyaláson a magyar és a finn közigazgatás reformja volt a téma, ugyanis - mint azt Navracsics Tibor elmondta - Finnország hasonló helyzetben van, mint Magyarország volt a közigazgatási átalakítása előtt. "Sok szempontból hasonló irányok mentén haladunk" - fogalmazott.

A nap folyamán a miniszterelnök-helyettes még találkozik a finn legfelsőbb bíróság elnökével, az alkotmányügyi és a törvényügyi bizottságok elnökeivel, valamint a Fidesz néppárti testvérpártjának frakcióvezetőjével.
 

  • kapcsolódó anyagok
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
KORMÁNYZAT