MÁV ÁBE ügy: a külföldi károkozás rendeződött, a belföldi a jogalkotóra vár

2012.05.30. MTI

Az Alkotmánybíróság döntése alapján június 30-ig kell rendeznie a jogalkotónak azt a problémát, hogy a csődbe ment MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) által ki nem fizetett károk hogyan rendeződjenek.

Az Alkotmánybíróság döntése alapján június 30-ig kell rendeznie a jogalkotónak azt a problémát, hogy a csődbe ment MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) által ki nem fizetett károk hogyan rendeződjenek, de még nem tudni, hogy hol tart az előkészítés - mondta Kovács Kázmér ügyvéd, a NIT Hungary Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Jelenleg azokat a pereket, amelyekben a volt MÁV ÁBE ügyfeleknek kellene fizetniük a biztosító csődje miatt, a károkozói jogi képviselők igyekeznek elhúzni, mivel a jogalkotótól olyan alap létrehozását várják, amely a csődbe ment biztosító helyett fizetne - tette hozzá Kovács Kázmér.

A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a Kúria a múlt héten precedens értékű döntést hozott: a külföldön okozott kárért a magyar kárrendezési iroda általi kifizetés nem hárítható át a károkozókra, mert az a MÁV ÁBE helyett történt.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG