A kettlebell, magyarul gömbsúlyzó egy régi orosz vassúly, amelyet egykor a takarmány méréséhez használtak.

Felismervén az eszközben rejlő lehetőségeket, az idők során elkezdték edző eszközként használni. A 20 század elején már a Szovjetunióban a Szovjet Hadsereg illetve élsportolók rendszeresen alkalmazták erőnlétük növelése céljából.

Az utóbbi időkben rendfenntartó szervek, üzletemberek, háziasszonyok és fiatalok körében egyre népszerűbb a kettlebell.

Ajánlom elsősorban azok számára, akik nem felfújt és értéktelen izomtömegre vágynak, hanem szeretnének erősek, dinamikusak, fittek és szálkásan izmosak lenni. A kettlebell a legjobb megoldás a törzs izmainak megerősítésére, gyógytornászok és gerinc gyógyászok kifejezetten ajánlják egészségünk megőrzésére és rehabilitációs célokra egyaránt. A kettlebell népszerűségének és térhódításának oka a fentieken kívül praktikusságában rejlik: Egy végtelenül egyszerű eszköz, aminek a használatát bárki könnyen megtanulhatja instruktora segítségével, majd beillesztheti napirendjébe és otthonában önállóan is gyakorolhatja.

A kettlebellt a legmegfelelőbb eszköznek tartom folyamatosan időhiányban szenvedő ülő munkát végző jogászok számára egészségük megőrzése és erőnlétük, kondíciójuk növelése céljából.

Ügyvédjelöltként és egyben kettlebell oktatóként szeretnék kezdő csoportot indítani kifejezetten jogászok részére.

Helyszín: Sport Max edzőterem, 1123 Budapest Csörsz utca 14-16.

Időpont: Hétfő és szerda 19 és 20 óra között.

Az első „vegyes” edzés október 1. napján kezdődik – ahol számos kolléga is részt vesz – , de megfelelő érdeklődés esetén 20 és 21 óra illetve 21 és 22 óra között újabb, kifejezetten jogász edzéseket indítok be.

Érdeklődni lehet a turydaniel@gmail.com e-mail címen és a 06-20-476-25-98 telefonszámon.

dr. Túry Dániel Miklós
ügyvédjelölt
RKC I. instruktor
www.kettlebellzona.hu