A Magyar Jog- és Államtudományi Társaság szervezésében, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata közreműködésével, támogatásával kerül megrendezésre 2012. december 7. napján „Az államreform és a helyi önkormányzatok” című konferencia, melynek Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Díszterme ad otthont.

A szakmai fórum célja, hogy kiemelkedő szakemberek előadásának segítségével – a szakmai színvonal fenntartásával és a szakmai értékek megőrzésével – átfogó képet adjon az átalakuló közjogi keretrendszernek a területi és helyi közigazgatást érintő koncepcionális kérdéseiről, különös tekintettel a helyi önkormányzatok jogalkotását és jogalkalmazását érintő fontosabb jogi aspektusokra.

A konferencián való részvétel ingyenes, mely azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot – a jelentkező személy nevének, valamint munkahelyének megjelölése mellett – 2012. november 30-ig szükséges jelezni a konferencia@mjat.hu e-mail címre.

Előzetes kérdések megfogalmazására a Szervezők alkalmat biztosítanak, ezért amennyiben erre igény mutatkozik, úgy a regisztrációval egyidejűleg – az érintett előadó nevének megjelölésével – szükséges eljuttatni az adott előadás témájához kapcsolódó szakmai kérdés(eke)t.

A konferencia részletes szakmai programja →