Bankmenedzsment – Bankszabályozás – Pénzügyi fogyasztóvédelem címmel, közgazdászoknak és jogászoknak szánt hiánypótló kiadvány jelent meg. A szakkönyv bemutatóját szerdán tartották a fővárosban.

Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke újságírók előtt azt mondta: a kötet számos új információt tartalmaz, és hiánypótló kiadvány. Fontos olvasmány lehet a szabályozási területen dolgozók számára is, olyan információkat tartalmaz, amelyek bemutatják, hogy pénzügyi közvetítő rendszer, a különböző intézmények helyzete milyen Magyarországon és európai kontextusban – emelte ki.

A Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. gondozásában megjelent könyvet Lentner Csaba egyetemi tanár szerkesztette.

Kiemelte: a kiadvány mintegy tízéves csapatmunka eredménye. Célként jelölte meg, hogy megértessék a pénzügyi folyamatokat, és jelezte, hogy a könyv bankpolitikai szakkönyvként kitér a kormány elmúlt években tett bankpolitikai intézkedéseinek tudományos-módszertani rendszerezésére is. A kiadvány tankönyv, kézikönyv, és alapos információkat nyújt azoknak, akik gazdasági kormányzással foglalkoznak, vagy a bankpolitika iránt érdeklődőknek. Emellett összefogja bank, a tőke és a biztosítási piacok rendszerét is – részletezte.

A könyv leendő szakmai olvasóközönségéhez szólnak Szász Károly PSZÁF-elnöknek, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének, Darák Péter Kúria-elnöknek és Patyi Andrásnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának beköszöntő gondolatai, és ugyancsak ajánlója Sárközy Tamás jogászprofesszor, a Magyar Jogász Egylet elnöke, Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke és Lukács János intézetvezető egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem).

Szentkirályi-Szász Krisztina, a kiadó vezérigazgatója azt mondta, hogy a kiadvány a november 1-jén létrejött kiadó első kötete. Az a cél, hogy egy új professzionális állami tulajdonú kiadó jöjjön létre, amely kifejezetten a közszolgálat, a közszolgálati felsőoktatás és a közoktatás számára kínál hazai és nemzetközi színtéren versenyképes szakkönyveket, tankönyveket, folyóiratokat, elektronikus kiadványokat.