60 év, hatvan bűncselekmény - A rendvédelem szakmai és tudományos írásai - Kiadvány a Belügyi Szemle cikkeiből

2013.03.25. Jogi Fórum / MTI

60 év, hatvan bűncselekmény címmel kétkötetes kiadványt állítottak össze a rendvédelmi terület szakmai és tudományos írásainak helyet adó Belügyi Szemle elmúlt 60 évének cikkeiből.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken, Budapesten a havilap fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen elmondta: a szemle alapításának célja az volt, hogy a rendvédelem területén tanulók, dolgozók elméleti tudását, szakmai tapasztalatait tanulságait továbbadják. Továbbá felületet biztosított a kísérletek, igazságügyi szakértői tevékenység eredményeinek bemutatására, s számos a rendvédelem területét érintő újdonságról is itt lehetett olvasni először, például a poligráfról.

A kiadványban egyúttal a vitafórum lehetősége is adott volt. A különféle elképzelések, eltérő szakmai vélemények ütköztetésére, az újító szakmai gondolatok, kritikai észrevételek közzétételét is lehetővé tette.

A belügyminiszter hozzátette: a jövőben a gyakorlati élet több megjelenését szeretnék látni a lapban.

Jelentős változások vannak a bűnözés tekintetében - emelte ki Pintér Sándor, kifejtve: olyan új jelenségekkel, szervezett bűnözési megnyilvánulásokkal lehet találkozni, amelyeket korábban nem ismertek. Olyan migrációs jelenségek figyelhetők meg, amelyeket kifejezetten a szervezett bűnözés számlájára írnak - tette hozzá.

Ezeket az új bűnözési, rendvédelmi sajátosságokat, felismeréseket pedig közzé kell tenni, hogy akik a jövőben ilyen jelenségekkel találkoznak, tudják, milyen intézkedésekre van szükség - hangsúlyozta a miniszter.

Pintér Sándor elismerését fejezte ki az immár hatvan éve havonta megjelenő Belügyi Szemle szerkesztőinek, munkatársainak. Korinek Lászlónak, a szemle főszerkesztőjének, a Belügyi Tudományos Tanács állandó tagjának több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége, életútja elismeréséül a pénteki ünnepségen aranygyűrű emléktárgyat adományozott.
 

  • kapcsolódó anyagok
KRIMINALISZTIKA
BŰNÜLDÖZÉS
KRIMINOLÓGIA
RENDŐRSÉG