Módosul a fejlesztési adókedvezményről szóló rendelet - A kormány tervezetéről

2013.07.10. Jogi Fórum / MTI

Akkor is jár a társasági adókedvezmény a beruházó cégnek, ha a projekt tényleges befejezésének időpontja eltér a befejezés tervezett időpontjától - egyebek mellett ezt tartalmazza az a rendelettervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.

A rendelet, amely meghatározott nagyságú, illetve célú - például munkahelyteremtő - beruházásokhoz rendel társasági adókedvezményt, csak néhány elemében módosul.

Marad az a szabály, hogy a támogatás tényállása nem változhat a támogatási időszak alatt. Már az eredeti rendeletben sem számított a tényállás megváltozásának az, ha az eredetileg megjelölt indulástól számított egy éven belül indult el a beruházás, illetve ha számítási hiba vagy elírás volt a támogatási kérelemben. Ehhez járult most az az engedmény, hogy a tényleges befejezés eltérhet a tervezettől. Az eltérésre nem állapít meg mértéket a rendelettervezet.

A jogszabály egy másik kiegészítése a könyveit devizában vezető támogatott társaság elszámolható költségeinek meghatározásáról szól. Eszerint az adókedvezmény igénybevételekor a ténylegesen felmerült és elszámolható költségeket az adóév végén érvényes MNB devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.
 

  • kapcsolódó anyagok
TÁRSASÁGI JOG
ADÓZÁS
JOGALKOTÁS