Szigorodnak a műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok - Módosul a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendelet

2013.10. 2. Jogi Fórum / MTI

A közlekedési hatóság törli a vizsgabiztosok nyilvántartásából azt, aki adatbejelentési kötelezettségeit 2 éven belül 5 esetben, vagy pedig egyszer, de súlyosan megszegi, illetve azt is, aki a vizsga során a mérőműszereket illetéktelenül befolyásolja vagy szándékosan valótlan adatokat rögzít.

A szabályok a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletet módosító jogszabályban találhatók, és a kormány honlapján jelentek meg.

A törlés 5 évre szól. Azt követően is csak akkor lehet újra vizsgabiztos az illető, ha elvégzi az ehhez szükséges alaptanfolyamot, és azt követően eredményes vizsgát tesz.

A közlekedési hatóság akkor függeszti fel a vizsgabiztos tevékenységét, ha elmulasztotta bejelenteni a személyi adataiban, képzettségében, beosztásában és munkaadójában bekövetkezett változásokat. A felfüggesztés az azt megalapozó okok megszüntetéséig, de legfeljebb hat hónapig tarthat.

  • kapcsolódó anyagok
KÖZLEKEDÉS
JOGALKOTÁS