Újabb kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn elfogadhatják a 2020-ig szóló új drogstratégiát, kedden pedig a Bethlen Gábor Alap tavalyi működését értékelik.

A Ház ülése a megszokott időben, hétfőn, 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, azonnali kérdések, majd a kérdések követnek.

A határozathozatalok során elfogadhatják a kormány 2020-ig tartó drogstratégiáját, valamint létrehozhatják a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapját. Utóbbi a kabinet elképzelése alapján egy elkülönített állami pénzalap lesz, amelynek célja, hogy vagyont bocsásson a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény nyári elfogadásával létrehozott Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének.

Döntés várható több kulturális témában is: módosíthatják a muzeális intézményekről szóló és a szellemi tulajdonra vonatkozó jogszabályokat, továbbá a Magyar Művészeti Akadémia működésén is változtathatnak. Kedden az Európai Parlament magyarországi képviselői jogállásának módosításáról kezdődik általános vita és tárgyalni kezdik a Bethlen Gábor Alap tavalyi tevékenységéről szóló jelentést.

A második ülésnap további részében korábban napirendre vett javaslatok tárgyalása folytatódik, így a képviselők egyebek mellett ismét hozzászólhatnak az új polgári törvénykönyvvel (Ptk.) összefüggő törvénymódosításokhoz.

Kapcsolódó cikk:

Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen – Új drogellenes stratégi az Országgyűlés előtt