Angol nyelvű cikke jelent meg Gerencsér Juditnak, a Kúria Jogi Szakkönyvtára vezetőjének az International Journal of Legal Information szeptemberi számában.

A Jogi Könyvtárak Nemzetközi Szövetsége (International Association of Law Libraries – IALL), egy non-profit nemzetközi szervezet, amelynek tagjai elsősorban jogi információkat gyűjtő és abból tájékoztató könyvtárak és könyvtárosok.

A IALL minden évben írásbeli pályázat útján lehetőséget biztosít 3 jogi könyvtárosnak és információs szakembernek a világ bármely országából, hogy részt vehessen az éves konferencián.

2012-ben Gerencsér Judit, a Kúria Jogi Szakkönyvtár 2013-ban kinevezett könyvtárvezetője, sikeres pályázatának köszönhetően egyike volt annak a három, kiválasztott külföldi szakembernek, aki részt vehetett a Szövetség legrangosabb eseményén, amelynek 2012. szeptember 30. és október 4. között Toronto városa adott otthont.

A nemzetközi konferencián szerzett tapasztalatairól és élményeiről írt angol nyelvű cikke 2013 szeptemberében jelent meg az International Journal of Legal Information (IJLI) legfrissebb számában.

A cikk itt olvasható.