Új rendőrkapitányt nevezett ki, illetve bízott meg péntektől a főváros V., VI., XI. és XVII. kerületébe az országos, valamint a budapesti rendőrfőkapitány.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a honlapján azt közölte: az országos rendőrfőkapitány csütörtöki hatállyal visszavonta Kőhalmi Zsolt V. kerületi rendőrkapitánynak, Berár Ivánnak, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi szervek korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya vezetőjének és Berki Antalnak, a BRFK bűnügyi szervek felderítő főosztálya vezetőjének kinevezését.

Budapest rendőrfőkapitánya ugyancsak csütörtöki hatállyal visszavonta Bartus Zoltán, VI. kerületi rendőrkapitány vezetői kinevezését.

Az országos rendőrfőkapitány pénteki hatállyal Liskány Csabát a BRFK bűnügyi szervek korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya vezetőjének nevezte ki, míg Berár Ivánt az V. kerületi, Berki Antal rendőrségi főtanácsost pedig a XI. kerületi rendőrkapitányság vezetésével bízta meg.

Budapest rendőrfőkapitánya pénteki hatállyal megbízta Kecskés Tamást a VI. kerületi, míg Szikszó Sándort a XVII. kerületi rendőrkapitányság vezetésével. Budapest rendőri vezetője ugyancsak pénteki hatállyal Kőhalmi Zsoltot a BRFK ellenőrzési szolgálat szakmai ellenőrzési osztálya vezetőjévé, Bartus Zoltánt pedig a BRFK bűnügyi szervek korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztály gazdaságvédelmi osztály II. vezetőjévé nevezte ki – olvasható a rendőrségi közleményben.