Bundaügyek hatékonyan - Módosult a sportfegyelmi felelősségről szóló rendelet

2013.11. 8. Jogi Fórum / MTI

A kormány pénteken döntött a sportfegyelmi felelősségről szóló rendelet módosításáról: eszerint fogadási csalás esetén a sportfegyelmi eljárás megindításának joga nem évül el, a munkajogviszony vagy más jogviszony megszűnése pedig nem akadályozza az eljárás indítását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkárságának közleménye szerint a módosítások szakpolitikai és társadalmi igény miatt váltak szükségessé, és azzal a céllal történtek, hogy az elsősorban a labdarúgásban előforduló bundaügyeket hatékonyan és eredményesen lehessen kezelni.

A mérkőzések befolyásolásának felderítése a legtöbb esetben hosszabb időt vett igénybe, mint az eredeti - most még hatályos - rendeletben rögzített határidők, ezért az elkövetőkkel szembeni sportfegyelmi felelősség érvényesítése időbeli akadályokba ütközött - emlékeztetett rá az Emmi.

A másik módosítás értelmében a munkajogviszony vagy egyéb jogviszony megszűnése, illetve az a tény, hogy az eljárás alá vont személy más sportágban folytatja sporttevékenységét vagy sportszakmai tevékenységét a jövőben nem fogja megakadályozni a sportfegyelmi eljárás megindítását.

A módosítás a kézbesítési vélelem szabályainak bevezetésével az eljárásról szóló értesítés szabályainak egyszerűsítését biztosítja.

  • kapcsolódó anyagok
SPORTJOG
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT