Hatszázmillió forintból újult meg a fiatalkorúak tököli bv-intézete

2013.11.27. Jogi Fórum / MTI

Befejeződött a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete több épületének energetikai felújítása Tökölön. A projektre uniós forrásból csaknem 600 millió forintot költöttek, a kivitelezésben a fogvatartottak is részt vettek – tájékoztatta pénteken, az átadás után a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának vezetője.

Szalai Tímea osztályvezető közölte: a fogvatartotti körleteket, a látogatófogadó-helyiséget, a parancsnoki épületet és a főkaput érintő energetikai korszerűsítésnek köszönhetően jelentősen javulnak az intézetben dolgozók munkakörülményei és a fogvatartottak életfeltételei.

Az elmúlt hónapokban több mint 500 ajtót-ablakot és 134 radiátort cseréltek ki, 12 726 négyzetméternyi fal- és tetőfelületet hőszigeteltek, a segédmunkákat nagyrészt a fogvatartottak végezték. A börtön éves energiafelhasználása a számítások szerint a korábbinak körülbelül a felére mérséklődik, így évente 43 milliós megtakarítás érhető el, ami az intézet dologi előirányzatának hét százaléka – ismertette.

Tökölön három bv-intézmény székhelye található: a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórháza és a Duna Papír Kft. Mintegy ötszáz fogvatartottat foglalkoztatnak, ebből mintegy háromszázan a Duna Papírnál háztartási higiéniai papírtermékek gyártásában vesznek részt – mondta az osztályvezető.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS