Módosult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (Klik) szóló kormányrendelet, így a Klik közreműködik az idén indított téli közfoglalkoztatási programban.

A Magyar Közlöny szombati számában megjelent, a kormányfő által jegyzett módosítás szerint a központ biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket a 2013-2014. évi téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó alapkompetencia-fejlesztő és a 7-8. osztályosok felzárkóztatását elősegítő képzésekhez.

Czomba Sándor pénteki budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy százezer ember képzése kezdődött meg december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában, amelyben március 31-ig átlagosan 200 ezren vesznek részt.

A foglalkoztatásért felelős államtitkár hozzátette, a december 2-án elindított tanfolyamokat – amelyek összesen négy hónapig tartanak – az országos közfoglalkoztatók jelzései alapján állították össze.

Budapesten és a 19 megyében a meghirdetett tanfolyamok szinte mindegyike elindult. A képzés résztvevői a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják.