Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat a 1353 számú nyomtatvány kitöltésével.

Az egyéni vállalkozók 2013. évi tevékenységükről az előző évekhez hasonlóan a bevallás csomag 1353-13-as lapjainak kitöltésével számolhatnak el, melynek a sorszámozása az idén megváltozott. A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is ebben kell bevallani a NAV honlapján közzétett tájékoztató szerint.

Az elektronikus bevallásra kötelezettek csak elektronikusan nyújthatják be bevallásukat.

Az egész évben a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózó vállalkozót egyéni vállalkozóként nem terheli szja-bevallási kötelezettség, a13KATA nyomtatványon kell nyilatkoznia az adóévben elért bevételéről. Azoknak, akik az év során részben kata, részben szja kötelezettek, mind a két bevallást be kell nyújtaniuk az alanyiságuknak megfelelő időszakokra.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók kizárólag belföldi pénzforgalmi számlájukról utalhatnak, egyéb esetben az adókötelezettség átutalással, a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyás befizetéssel és csekken is teljesíthető.