Márciustól pontosított feltételekkel jár a félszocpol - Módosult a fiatalok otthonteremtési támogatásáról szóló kormányrendelet

2014.02.28. Jogi Fórum / MTI

A fiatalok otthonteremtési támogatása címén márciustól a lakásépítési (-vásárlási) kedvezmény - közhasznú nevén a szocpol támogatás - felét kaphatják azok a legalább egy gyermeket nevelő 35 év alatti fiatal házasok, élettársak vagy egyedülállók, akik használt lakást vásároltak, ha 2009. július 1-jét megelőzően megkötött kölcsönszerződésük van, és azóta további gyermekük született vagy gyermeket fogadtak örökbe.

Pénteken lépett hatályba a jogszabály-módosítás, amely a félszocpol e támogatotti körben történő igénylésének feltételeit pontosította. Ez nem jelenti új félszocpol bevezetését, hanem a 2001-es rendelet alapján félszocpolt felvett családok újabb gyerekeire vonatkozó technikai módosítás.

A használt lakás vásárlását segítő vissza nem térítendő állami támogatás (félszocpol) 2009. július 1-jétől szűnt meg.

Lakáscélú vissza nem térítendő állami támogatás új lakás építéséhez és új lakás vásárláshoz továbbra is elérhető a hitelintézeteknél, használt lakás vásárlásához azonban nem lehet igényelni.

 

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS
KORMÁNYRENDELET