Újabb jogvédelmi képviselői képzést indított a betegjogi központ - 105 jelentkező teljes, térítésmentes képzését vállalta az OBDK

2014.05. 8. Jogi Fórum / MTI

Újabb jogvédelmi képviselői képzést indított az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén dolgozók részére az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) - közölte honlapján a szervezet.

A tavaly sikeresen zárult képzések folytatásaként most 105 jelentkező teljes, térítésmentes képzését vállalta az OBDK. A 120 órás hatósági jellegű képzési programba jelentkezők - többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, pedagógusok, hittantanárok, szociális munkások, szociálpolitikusok - 60 órában általános alapozó ismereteket, további 60 órában pedig az adott szakterületnek megfelelő speciális ismereteket sajátítanak el.

A továbbképzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul. A végzett hallgatók az érintett szakterületre vonatkozó tanúsítványt kapnak a jogvédelmi ismeretek elsajátításáról.

Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója április közepén, az európai betegjogi nap alkalmából rendezett konferencián azt mondta, idén összesen 217 ember képzését tervezi a központ, amelyre közel 25 millió forintos uniós forrás áll rendelkezésre.
 

  • kapcsolódó anyagok
BETEGJOG
EGÉSZSÉGÜGY
ORSZÁGOS BETEGJOGI, ELLÁTOTTJOGI, GYERMEKJOGI ÉS DOKUMENTÁCIÓS KÖZPONT