Tolvajt fogott a Scotland Yard főparancsnoka - Sir Bernard Hogan-Howe három éve áll a Metropolitan Police élén

2014.08.12. Jogi Fórum / MTI

Ritka dicsőségben részesült hétfőn egy fiatal londoni tolvaj, akit személyesen a Scotland Yard főparancsnoka fogott el.

A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police - a londoni rendőrség, de hatásköre több bűncselekményfajta, például a terrorizmus és az embercsempészet elleni küzdelemben kiterjed az egész országra, mindenkori parancsnoka pedig a legmagasabb rangú brit rendőrtiszt.

A jelenlegi főparancsnok, Sir Bernard Hogan-Howe éppen a BBC rádiónak adott interjút az észak-londoni Tottenham kerület Bruce Grove nevű metróállomása előtt, amikor egy taxisofőr a segítségét kérte. A taxis elmondta, hogy négy fiatalembert szállított, de utasai fizetés nélkül kiugrottak a kocsiból, sőt egyikük 20 fontot - 8 ezer forintot - és egy mobiltelefont is ellopott a járműből.

Sir Bernard azonnal félbehagyta az interjút, testőrével együtt bepattant a taxiba, és a tolvajok felkutatására indult. Rövidesen meg is találták egyiküket, egy 19 éves fiatalembert, akit a Scotland Yard első embere a helyszínen őrizetbe vett.

Az időközben kiérkező járőrök a közelben elfogtak még egy fiatalt, aki a taxiban utazott.

A taxis a BBC-nek elmondta: fogalma sem volt arról, hogy az egyenruhás rendőr, akitől segítséget kért, a Scotland Yard főparancsnoka. Sir Bernard Hogan-Howe azonban "nagyon jó és kedves ember" - tette hozzá.

Sir Bernard, aki az incidens után folytatta a BBC-interjút, felfedte: eddigi rendőrségi karrierje során az általa viselt összes rendőrtiszti rangban végrehajtott hasonló őrizetbe vételeket - egyszer a liverpooli rendőrkapitányság vezetőjeként fogott el egy ittas vezetőt -, de a Scotland Yard főparancsnokaként most először kapott el tolvajt.

Sir Bernard Hogan-Howe három éve áll a Metropolitan Police élén.
 

  • kapcsolódó anyagok
BŰNÜLDÖZÉS
NAGY-BRITANNIA