Bezárta kapuit a Sziget Bíróság - Az idei mérleg: Több száz látogató és 1200 kitöltött feladatlap

2014.08.19. Jogi Fórum / MTI

A hagyományoknak megfelelően idén is részt vett az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Fővárosi Törvényszékkel és a Budapest Környéki Törvényszékkel a Sziget Fesztivál keretében megrendezett Civil Szigeten.

Henry Ford szerint a siker azt jelenti, hogy „többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted”. Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Nyitott Bíróság program sikerét talán a számok bizonyítják a leginkább: tavaly 32 ezer diák, idén első félévben már 22 ezer résztvevő – országosan. A program a Sziget Fesztiválon is folytatódott, töretlen sikerrel.

A Sziget Bíróság a Civil Sziget részeként szerdán nyitotta meg kapuit, hogy 5 napon keresztül mintegy 500 látogatót fogadjon, akik játékos formában, teszteken és kvízeken keresztül ismerkedhettek meg a magyar igazságszolgáltatással: a jogrendszerrel, a bűnökkel és az értük járó büntetésekkel, vagy a drogfogyasztás következményeivel. A legtöbb látogató hétvégén érkezett, szombaton több mint százan keresték fel a Sziget Bíróság sátrát. Egy hét alatt pedig közel 1200 feladatlapot töltöttek ki az érdeklődők.

A hangulatról és a színes, magyar és angol nyelvű programokról a helyszínen dolgozó bírósági titkárok, fogalmazók és az ország egész területéről érkező bírósági dolgozók gondoskodtak.

A főbb hírekről, képekről és videókról a facebook.com/szigetbirosag oldalon tájékozódhattak az érdeklődők.

További képek itt tekinthetők meg.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL
NYITOTT BÍRÓSÁGOK