Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel bankváltásnál - Az NGM rendelet-tervezetéről

2014.11.18. Jogi Fórum / MTI

Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetőséggel, nem kell visszavonnia az előző banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kormány honlapjára pénteken került fel a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezete, amely az NGM-nek az ingyenes készpénzfelvételről szóló, múlt évi rendeletét módosítja.

Ebben szerepel az a kitétel is, hogy aki jogosulatlanul él az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, vagy a nyilatkozatban valótlan tartalmat közöl, azzal szemben a pénzforgalmi szolgáltató jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg, egy összegben érvényesíteni.

A tervezet melléklete - a pénzintézetek számára - tartalmazza azt a formanyomtatványt, amelynek kitöltésével az ügyfeleik maradéktalanul eleget tehetnek nyilatkozattételi kötelezettségüknek.

  • kapcsolódó anyagok
PÉNZÜGYI JOG
BANK
JOGALKOTÁS