Távozik az amerikai kábítószer-ellenes hatóság vezetője - Leonhart nem támogatta a marihuána legalizálását és az enyhébb büntetéseket

2015.04.23. Jogi Fórum / MTI

A lemondás mellett döntött az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) vezetője, miután nyilvánosságra került, hogy a testület ügynökei Kolumbiában szexpartikon vettek részt. Michele Leonhart nem értett egyet azzal sem, hogy Barack Obama kormányzata elfogadta a marihuána legalizálását több tagállamban.

A DEA-t 2007 óta vezető Michele Leonhart - Eric Holder igazságügyi miniszter bejelentése szerint - májusban távozik posztjáról.

Leonhartot a múlt héten súlyos bírálatok érték amiatt, hogy a szexbotrányba keveredett DEA-ügynököket csak 2-10 napra függesztették fel. Meghallgatása után csaknem kéttucatnyi törvényhozó közös levélben közölte, hogy elvesztette bizalmát a DEA vezetőjében.

Michele Leonhart ellenezte az igazságügyi minisztériumnak azt a törekvését is, hogy csökkentsék a kábítószerrel kapcsolatos, nem erőszakos bűncselekményekre vonatkozó büntetési tételeket.

  • kapcsolódó anyagok
DROGPOLITIKA
USA