Élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás kitolt határidővel! - Június 5-ig, azaz péntek éjfélig még szankciómentesen beküldhető

2015.06. 3. Jogi Fórum / MTI

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallások beküldésének határideje június elsején lejárt, azonban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ügyfélszolgálatára érkezett kimagaslóan sok megkeresés miatt a hivatal június 5., péntek éjfélig szankciómentesen biztosítja a bevallás és módosítás lehetőségét - közölte a Nébih.

A kötelezettség az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjére, így a vendéglátó létesítményekre is vonatkozik - figyelmeztet a hivatal. Az eddigi tapasztalatok szerint erről a területről számos vállalkozás nem nyújtotta még be a bevallását. A tájékoztatás szerint az ügyfelek gyors segítése érdekében a hivatal honlapján is megjelentette az ismétlődő kérdésekre adott válaszait.

A bevallási időszak lezárása után kezdődik a bizonylatok készítése, amelyek június végével letölthetők lesznek a bevallási felületről.

A felügyeleti díj megfizetése két egyenlő részletben történik. Az első részletet, a díj 50 százalékát július 31-ig, míg a másodikat 2016. január 31-ig kell átutalni a Nébih számlájára. A díjból befolyó összeget a hatóság az élelmiszerlánc-biztonság fenntartására, a hatósági-ellenőrzési feladatokhoz szükséges fejlesztésekre, beruházásokra fordítja, amelyről az országos főállatorvos minden évben beszámolót készít az Országgyűlésnek - közölték.

  • kapcsolódó anyagok
ÉLELMISZERBIZTONSÁG