Miniszteri biztost kapott a családi csődvédelem - Szekér Judit kinevezése június 15-ével hatályosult

2015.06.18. Jogi Fórum / MTI

Miniszteri biztossá nevezték ki Szekér Juditot a családi csődvédelem területére. Trócsányi László igazságügyi miniszter utasítása a Hivatalos Értesítőben jelent meg.

A miniszteri biztos egyebek mellett közreműködik a családi csődvédelmi szolgálat munkatársainak oktatásában és továbbképzésében, irányítja a képzési és továbbképzési anyag összeállítását, közreműködik a központi és helyi csődvédelmi szolgálatok szabályozási rendszerének kialakításában.

Az utasítás szerint a biztos együttműködik az Igazságügyi Hivatallal a magánszemélyek adósságrendezési eljárásában használt nyilvántartó rendszerek kialakításában, továbbá kialakítja az adósságrendezési eljárásokban magánszemélyeknek támogatást nyújtó civil szervezetekkel történő együttműködés rendszerét.

Szekér Judit - akinek kinevezése június 15-ével hatályos - korábban a bírósági végrehajtói kamara mellett dolgozott miniszteri biztosként.

A parlament június 10-én kezdte el tárgyalni a természetes személyek adósságrendezéséről szóló KDNP-s törvényjavaslatot, amely az adósságcsapdába került családok segítését célozza.
 

  • kapcsolódó anyagok
CSALÁDI CSŐDVÉDELEM