Új fogyasztóvédelmi szolgáltatáscsomag - Jogsegély, terméktesztek és kedvezmények!

2015.08.19. Jogi Fórum / Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület

A Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület (Teszt és Piac) egy olyan egyedülálló szolgáltatáscsomag bevezetését kezdi meg Magyarországon, ami Európában mintegy kétmillió elégedett fogyasztónak nyújt mindennapi segítséget. A rendszer három fő pillére: bíróságon kívüli jogsegélyszolgálat, független terméktesztek és vásárlói kedvezmények.

A fogyasztói visszajelzések azt mutatták, hogy minden igyekezet ellenére is nehéz ma tudatos, megalapozott információkon nyugvó vásárlói döntéseket hozni. A jogi útvesztőkben, a panaszrendezési lehetőségekben, a termékek dömpingjében eligazodni szinte lehetetlen feladat a fogyasztók számára.

A Teszt és Piac három pillérből álló szolgáltatáscsomagja ebben nyújt mindennapi segítséget a rendszer használói számára.

A fogyasztók korlátlan alkalommal fordulhatnak Fogyasztóvédelmi Jogsegélyszolgálatunkhoz, melynek keretében szakképzett jogászunk elmondja, hogy mit kell tenni az adott esetben, hogy jogainkat érvényesíthessük, illetve szükség esetén szóban vagy akár írásban is megkeresi a panasszal érintett vállalkozást a fogyasztó nevében, és a jog erejével igyekszik méltányos, peren kívüli megoldást találni a panasz rendezésére.

Profi és független terméktesztekkel a mobiltelefonoktól a mosógépeken át a párizsiig megvizsgálják a különböző termékcsoportokat, hogy még a vásárlás előtt segíthessenek abban, melyik termékben nem fognak a fogyasztók csalódni és melyik lesz az, ami a leginkább megfelel az igényeiknek.

A tartós fogyasztási cikkek (mobiltelefonok, LCD televíziók, mosógépek) az International Consumer Research and Testing (ICRT) nevű független nemzetközi tesztelő szervezet égisze alatt készülnek, garantálva mind a függetlenséget, mind a professzionalitást. Saját élelmiszertesztjenk pedig a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait követve, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek vezetésével készülnek.

Emellett kialakítottak egy Fogyasztói Kedvezményrendszert, melynek keretében a Felhasználók akár 20%-os árkedvezménnyel vásárolhatnak partnereiknél. Fogyasztóvédelmi egyesületként kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a csatlakozott kereskedők és szolgáltatók valódi minőséget képviseljenek.

A fenti rendszernek például Belgiumban 330.000, míg Portugáliában 380.000 tagja van.

A Teszt és Piac rendszeréről és annak előnyeiről minden információ megtalálható az alábbi weboldalon, ahol számos érdekes cikk és tesztelemzés is olvasható (Mérgező babkocsik?, Uzsonnaajánlat erős idegzetűeknek, Nagy mobiltelefonteszt – közel 70 termék az alapkategóriától a luxuskészülékekig).

  • kapcsolódó anyagok
FOGYASZTÓVÉDELEM