Az Országos Rendőr-főkapitányság a tulajdonosok részére megállapított egyszeri kártalanítási összegeket, mindösszesen 25.3 millió Ft-ot, amelyet átutalt a Szegedi Törvényszék Gazdasági Hivatala részére. A Szegedi Járásbíróság a letétbe helyezett összegek kifizetéséről az irányadó jogszabályok értelmében, 8 napon belül meghozandó végzéssel fog határozni.

A Szegedi Törvényszék tájékoztatja a Csongrád megyében felépítendő ideiglenes biztonsági határzárral kapcsolatosan az államhatárról szóló 2007. évi LXXXIX. törvény 5.§-a szerinti közérdekű használati jog bejegyzésével érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal által meghozott határozatok értelmében az Országos Rendőr-főkapitányság a tulajdonosok részére megállapított egyszeri kártalanítási összegeket, mindösszesen 25.3 millió Ft-ot, átutalta a Szegedi Törvényszék Gazdasági Hivatala részére.

A Szegedi Járásbíróság a letétbe helyezett összegek kifizetéséről az irányadó jogszabályok értelmében, 8 napon belül meghozandó végzéssel fog határozni. A végzések a szabályszerű postai kézbesítéstől számított 15. napon emelkedhetnek jogerőre.

A tulajdonosok részére a kártalanítási összegek kifizetése a végzések jogerőre emelkedését követően – bankszámlaszámra utalással vagy postai úton történő kifizetéssel – haladéktalanul megtörténik.