Nagy Mártont a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Áder János köztársasági elnök szeptember 1-jei hatállyal, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte.

A korábbi alelnök, Balog Ádám az MKB Bank elnök-vezérigazgatója lett, ezért távozott az MNB-ből. Nagy Márton jelenleg a jegybank ügyvezető igazgatója.

A jegybanktörvény szerint az MNB alelnökeinek személyére a miniszterelnök tesz javaslatot a köztársasági elnöknek. Az MNB alelnökeinek felmentésére – az MNB elnökének előterjesztésére – a miniszterelnök tesz javaslatot. A köztársasági elnöknek az MNB alelnökeinek kinevezésére és felmentésére vonatkozó döntéséhez a miniszterelnök ellenjegyzése szükséges.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága július 22-i ülésén 9 igen és 5 tartózkodás mellett támogatta Nagy Márton kinevezését.

A meghallgatáson a jelölt hangsúlyozta: egy olyan jegybankban és jegybankért szeretne dolgozni, amely az új, hosszú távon is fenntartható, az egyensúlyt megőrző növekedési modellt támogatja minden eszközével, ehhez elsősorban az elmúlt évek eredményeinek megőrzésére, a lefektetett alapokra történő építkezésre lesz szükség.