A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásával összefüggésben szeptember 1-jén jár le az utólagos hitelezői igények bejelentésének határideje, az ehhez használható nyomtatvány megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján.

A felszámoló szintén a Buda-Cash honlapján összegyűjtötte a gyakran ismételt kérdéseket, az ezekre adott válaszokban praktikus tanácsokat kaphatnak a befektetők. Ezekből kiderül: a hitelezői igénybejelentéseket a felszámolás elrendelésétől számított 180 napig, vagyis 2015.szeptember 1-jéig lehet megküldeni a felszámolónak, ám aki az első 40 napos határidőt elmulasztotta, a kielégítési sorban hátrább sorolják be, mint azt, aki határidőben megtette bejelentését.

A felszámoló a Buda-Cash honlapján arra is felhívja a figyelmet, hogy a hitelezői igénybejelentést be lehet küldeni hiányos adatokkal is, a lényeg, hogy határidőben érkezzen meg, az adatokat, dokumentumokat lehet utólag csatolni vagy pontosítani.

Az igénybejelentést tértivevényesen kell megküldeni a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet) vagy a Buda-Cash Brókerház Zrt. “f.a.” címre (1118 Budapest, Ménesi út 22.).

A Buda-Cash Brókerház tevékenységi engedélyét március 4-én visszavonta a jegybank és kezdeményezte a felszámolását, mert a cég nem tudja kiegyenlíteni tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. A brókercég ügyében a rendőrség csalás és számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.