A Gyulai Törvényszék elnöke a Gyulai Járásbíróságon, a Békési Járásbíróságon és a Battonyai Járásbíróságon egy-egy bírósági titkári állást hirdet meg.

A bírósági titkár egyetemi állam- és jogtudományi diplomával, valamint jogi szakvizsgával rendelkező igazságügyi alkalmazott, akinek önálló hatáskörét törvény állapítja meg. A bírósági titkárok elsődlegesen a végrehajtási és szabálysértési ügyeket, valamint a járásbírósági hatáskörbe tartozó peren kívüli ügyeket intézik, továbbá a jogszabályok által lehetővé tett körben – például végzések meghozatalával – segítik a bírák munkáját. A bíróság a bírói pályára való felkészülés biztosítása, illetve a magas szakmai színvonalú munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében rendszeresen helyi és központi képzéseket szervez számukra. Mindezeken túl a bírósági titkárok külföldi ösztöndíj programokon és tanulmányutakon is részt vehetnek.

Az álláshelyekre a pályázatot a mellékletekkel együtt a Gyulai Törvényszék Elnöki Titkárságán (5700 Gyula, Béke sgt. 38. szám) kell benyújtani.

A beérkezés határideje 2015. október 20. napja.

A pályázat benyújtásának részletes feltételeit és az általános tudnivalókat a www.birosag.hu honlapon a Pályázatok menüpont alatt találhatják meg az érdeklődők.