Súlyos higiéniai hibákat találtak az ellenőrök egy Pest megyei vágóhídon, az üzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnal megtiltotta.

A hatóság közleménye szerint az üzemben a padozatot, a falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították, a vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó és rozsdás berendezési tárgyak mellett végezték. Emellett az ellenőrök nagy mennyiségű, állati eredetű mellékterméket is találtak a helyszínen.

A szakemberek az üzemben talált, mintegy 500 kilogramm nem nyomonkövethető termék, többnyire belsőség megsemmisítését rendelték el, és a már kiszállított termékek visszahívását is.

A hiányosságok között a Nébih kiemelte: elrendelték a helyszínen talált sertések forgalmi korlátozását az állatok eredetének igazolásáig, mert az állategészségügyi dokumentumaikban valótlan adatok szerepeltek. Az üzem tulajdonosának a korlátozás ideje alatt gondoskodnia kell a sertések előírások szerinti ellátásáról.

A súlyos higiéniai hiányosságok felszámolásáig a vágóhíd működését azonnali hatállyal megtiltották a szakemberek.