Elfogadták az afrikai szükséghelyzeti alap finanszírozási döntését - Az EB az irreguláris migráció kiváltó okait kezeli a pénzügyi támogatással

2015.10.21. Jogi Fórum / Európai Bizottság

Az Európai Bizottság elfogadta az afrikai szükséghelyzeti uniós alap finanszírozási döntését. Az alap nyújtotta pénzügyi támogatás az irreguláris migráció kiváltó okainak és az Afrikában lakóhelyüket elhagyni kényszerülők helyzetének kezelésére, így a stabilitás megszilárdítására irányul.

Ehhez az uniós költségvetés és az Európai Fejlesztési Alap biztosít 1,8 milliárd eurót, ami még kiegészül a tagállamok és egyéb adományozók hozzájárulásával.

Az alap olyan tevékenységeket támogat, melyek a gazdaság fejlődéséhez, a migráció kezeléséhez, a helyi lakosságnak nyújtott alapvető ellátáshoz, az élelmezésbiztonság javításához, valamint a jobb kormányzáshoz és a fokozott biztonsághoz járulnak hozzá az érintett régiókban.

A Bizottság szándéka, hogy az alap alapokmányának az érintett afrikai országokkal Vallettában novemberben rendezendő csúcstalálkozón történő aláírásához szükséges eljárások kellő időben lezáruljanak.

  • kapcsolódó anyagok
EURÓPAI BIZOTTSÁG
MENEKÜLTÜGY
MIGRÁCIÓ