Nem sértett jogszabályt a Hortobágyi Nemzeti Park - A Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott

2015.12. 7. Jogi Fórum / MTI

Két támadott haszonbérleti szerződés ügyében is azt állapította meg a bíróság, hogy nem sértett jogszabályt a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) azok megkötésekor. A Debreceni Ítélőtábla jogerős határozatáról a HNP kommunikációs munkatársa tájékoztatott.

Kánai Edina közlése szerint a táblabíróság mindkét esetben megállapította, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes pályázó, a pályázati eljárás és a szerződéskötés során nem sértett, nem került meg jogszabályt, a megkötött haszonbérleti szerződések nem ütköznek a jó erkölcsbe.

Emlékeztetett rá: 2014 decemberében több, a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes haszonbérlő ellen, a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Debreceni Törvényszék e két ügyben lefolytatta a bizonyítási eljárást, és elutasította a felperesek keresetét. Az ítéletek ellen a felperesek fellebbezést nyújtottak be, azokat azonban a Debreceni Ítélőtábla elutasította - közölte Kánai Edina.

A további keresetek ügyében még nem született ítélet.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
POLGÁRI JOG