Jogerős végzésével megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a Hunvald György egykori VII. kerületi polgármester által előzetes fogva tartásban töltött idő beszámítását a rá két ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztésbe, így a volt szocialista országgyűlési képviselőnek még csaknem egy évre börtönbe kell vonulnia – közölte a táblabíróság.

A Kúria 2014. július 1-jén jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte a politikust az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben. Az egykori polgármestert a Szegedi Ítélőtábla 2015. április 25-én jogerősen két és fél év börtönnel sújtotta az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt.

Az elítélt két részletben – 2009. február 10-től 2011. május 13-ig, majd 2011. június 17-től 2011. október 4-ig – mintegy 2 év 6 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A vádlott ellen két jogerős ítélet született, és mindkét kiszabott büntetésbe – az ítélőtábla szerint tévesen – a kényszerintézkedések teljes időtartamát beszámították.

A táblabíróság összegzése szerint Hunvald György a rá kiszabott összesen három év hat hónap börtönbüntetésből eddig mintegy két és fél évet töltött előzetes fogva tartásban, vagyis még csaknem egy év büntetés letöltésére kell börtönbe vonulnia, amelyből – mivel a feltételes szabadon bocsátás kedvezményéből nincs kizárva – korábban szabadulhat.