Marosvásárhely polgármestere ellen vádat emeltek - Törvénytelen társulási szerződések az ügyészség szerint

2015.12.17. Jogi Fórum / MTI

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, valamint a hivatal több alkalmazottja és két önkormányzati képviselő ellen - közölte a román vádhatóság.

Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja az elöljárót, aki törvénytelenül kötött az önkormányzat nevében társulási szerződést a helyi futballcsapattal. A szerződés alapján az önkormányzat anyagi támogatásban részesítette a csapatot működtető sportegyesületet, amelynek az állammal szemben adóssága volt. Az ügyészség szerint az állammal szembeni tartozás miatt a futballklub nem lett volna jogosult állami támogatásra.

A marosvásárhelyi önkormányzat 2013 júliusában 7,5 millió lejt (525 millió forint) szavazott meg a klubnak, amiből a város 7 millió lejt (490 millió forint) át is utalt. A klub adósságai akkoriban 3,5 millió lejre (245 millió forint) rúgtak. Az ügyészség szerint a vádlottak ezáltal 7 millió lej kárt okoztak a város költségvetésének.

A vádhatóság Claudiu Maior alpolgármester, a futballklub akkori elnöke, Nucu Man és Benedek István önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt. Ez utóbbi a sportegyesület igazgatótanácsának tagja volt önkormányzati képviselőként.

Az ügyet a Hargita megyei törvényszék fogja tárgyalni.

 

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
ROMÁNIA