Immár negyedik alkalommal hirdették meg a többfordulós szakmai versenyt, melyre több mint 2500-an neveztek, közülük került ki az idei győztes.

A megmérettetés célja évről évre az adótanácsadói és könyvelői szakma presztízsének növelése. A verseny első fordulójában egy tesztsor megoldásával nevezhettek a pénzügyi szakemberek, mely kitöltésére idén online módon is volt lehetőség. A második fordulóba a legjobb eredményeket elérő versenyzők jutottak, akiknek szakmai felkészültéségét a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György vezetésével egy szakmai bizottság  értékelte és választotta ki a győzteseket.

Idén első helyen Dr. Kovács Ferenc, a Wolters Kluwer kiadó által megjelentetett Adó szaklapok főszerkesztője végzett. „Az adótanácsadóknak minden nap felkészülten kell várnia a kérdéseket. Az Adó lapcsalád vezetőjeként naponta tapasztalatom, hogy milyen gyorsan változnak az adójogszabályok, így hátrányba kerül, aki nem naprakész a legújabb módosításokkal. Ez a verseny jó volt arra, hogy a régebben lapozott adótörvényeket újból átnézzem és az egész joganyagot újból áttanulmányozzam.” – mondta el dr. Kovács Ferenc.

„Ez egy olyan szakma, ahol újabb és újabb változásokat kell elsajátítani, saját határainkat kell feszegetnünk a megfelelés érdekében. Ezen felül meggyőződésem, hogy kevés olyan szakma van, ahol ennyi mindenhez kellene egyszerre érteni, hiszen önmagában nem elegendő tudni, hogy mi „tartozik”, és mi „követel” vagy, hogy mikor vannak a határidők. Fontos, hogy értsük azt a tranzakciót, azt az üzleti modellt, amit be kell mutatni az ügyfelek beszámolójában, a bevallásában.” – mondta el Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkár a versenyek ünnepélyes díjátadóján.

A versenyt idén a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az RLB-60 Bt. és az Önadózó szaklap  szakmai támogatásával a PENTA UNIÓ Zrt. Szervezte.