Bírák, ügyészek, valamint bírósági és ügyészségi alkalmazottak juthatnak számítógéphez és internet-hozzáféréshez a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által pénteken meghirdetett pályázaton.

A kormánybiztosság MTI-nek megküldött közleménye szerint a Széchenyi Terv Információs Társadalom- és Gazdaságfejlesztési Programja keretében kiírt pályázatra február 28-ig lehet jelentkezni.

A rendelkezésre álló 1,2 milliárd forint összegből a kormánybiztosság az igazságszolgáltatás dolgozóinak munkavégzését kívánja egyszerűbbé és hatékonyabbá tenni az otthoni internet-hozzáférés technikai biztosításának támogatásával. A kiírás szerint a támogatásban minimum ezren, maximum kétezren részesülhetnek.

A pályázat feltétele az egységes európai számítógép-használói bizonyítvány (ECDL) megszerzése, amelyet távoktatási projektek keretében lehet elvégezni.
A pályázati adatlap a városi és megyei bíróságokon, ügyészségeken igényelhető, illetve február 12-től letölthető az interneten a http://www.ikb.hu/ oldalról.