„Migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárások hatékonyságának fejlesztése” - Támogatásban részesült az OBH pályázata

2016.08.15. Jogi Fórum / OBH

Támogatást nyert az OBH „Migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárások hatékonyságának fejlesztése” című pályázata, amelyet a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) írt ki.

A projekt célja, hogy a migrációs őrizetekkel kapcsolatos bírósági eljárásokkal érintett bíróságok időszerű, hatékony ügyintézést biztosítsanak, az ezen ügytípusokban eljáró, megfelelően felkészült szakemberek biztosítása révén. E cél többek között a bírák és bírósági titkárok képzésével, tudásmegosztással érhető el. A projektben az érintett szakemberek központi képzése valósul meg, valamint a szakemberek számára a képzéseken elhangzottakat, a hazai tapasztalatokat feldolgozó és megosztó kézikönyv készül. A kitűzött célok kapcsolódnak mind a Nemzeti Együttműködés Programhoz, mind pedig az Országos Bírósági Hivatal Elnökének azon stratégiai célkitűzéseihez, melyek célja, a független bírók magas színvonalú és időszerű ítélkezésének biztosítása, illetve a képzési rendszer fejlesztése, együttműködés a többi hivatásrenddel.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG