Csaknem húsz holokauszttagadó weboldalt tiltott be a bíróság - Egy svéd szerző könyvét forgalmazták az internetes oldalak

2016.08.31. Jogi Fórum / MTI

A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető - tájékoztatott a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleménye szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azért kezdeményezte az oldalak eltávolítását, mert azokon egy svéd szerző magyar fordításban megjelent könyvét lehetett megvásárolni, illetve tartalmát megismerni.
    

A kiadvány egyértelműen tagadja a nemzetiszocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét - tette hozzá az ügyész.
    

Közölte: a nemzetiszocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozást a hatóság felfüggesztette, mert az elkövető, a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön tartózkodik.
    

A könyv azonban beszerezhető, megismerhető volt a most ideiglenesen eltávolított internetes oldalakon - írta Ibolya Tibor.
    

A Budai Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében rendelte a honlapok ideiglenesen hozzáférhetetlenné tételét - olvasható a közleményben.

  • kapcsolódó anyagok
ÜGYÉSZSÉG