Újra a kormányt kérdezik a képviselők - Az Országház mai üléséről

2016.10. 3. Jogi Fórum / MTI

A kormányhoz intézett kérdésekkel, valamint azonnali kérdésekkel ér véget ma az Országgyűlés kéthetes ülése.

 Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyben a képviselők minden bizonnyal értékelik majd a vasárnapi kvótareferendum eredményeit is.
    

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Selmeczi Gabriella "Béremelés akkor és most" címmel tesz fel kérdést az emberi erőforrások miniszterének.
    

A szocialista Tukacs István szintén az emberi erőforrások miniszteréhez fordulva azt kérdezi, "belátja-e, hogy a kormány rossz döntést hozott a krónikus osztályok ügyében, a szintén MSZP-s Heringes Anita a nemzetgazdasági miniszter állásfoglalását kéri arról, hogy "vidéken jobban meg lehet-e élni egy pályakezdőnek?".
    

A Jobbik padsoraiból Ander Balázs a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezi arról, helyes dolog-e "gályarabként bánni a buszsofőrökkel", Farkas Gergely pedig arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet "miért törekszik az alapítványi szakképzések ellehetetlenítésére?". 
    

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordulva azt kérdezi majd: "miért nem halad az uniós források kifizetése?".
    

A képviselők ezt követően szintén egy órában tehetik fel azonnali kérdéseiket, a parlament aktuális ülése ezután napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

  • kapcsolódó anyagok
ORSZÁGHÁZ