Benyújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2017-es költségvetéséről szóló javaslatot az Országgyűlésnek a költségvetési bizottság.

A Mesterházy Attila (MSZP) bizottsági elnök által Kövér László házelnöknek benyújtott javaslat szerint az NMHH költségvetését 35,3 milliárd forint bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással terjesztették elő.
    

A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint, ezen belül a frekvenciadíjakból 21,2 milliárd forint bevételt tartalmaz a javaslat, míg működési bevételből 6,4 milliárd forintot terveznek. A kiadási előirányzatok közül az egyéb működési célú kiadások teszik ki a legnagyobb, 10,6 milliárdos összeget, beruházásra 4,9, személyi juttatásokra 6,9 milliárd forintot terveztek.
    

A médiatanács 452,5 millió forintból gazdálkodhat 2017-ben a javaslat szerint, ebből 278 millió forint működési bevétel, 174 millió pedig államháztartáson belülről érkező működési célú támogatás. A kiadási oldalon főként dologi kiadások és személyi juttatások szerepelnek a javaslat szerint.
    

A médiatanács kezelésében lévő előirányzatokra 1 milliárd 54 millió forintos büdzsét terveztek, a bevételi és a kiadási oldalon is oldalon ennek jelentős része, 963 millió forint médiaszolgáltatási díjként szerepel.
    

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) bevételi előirányzata 79,9 milliárd forintot tartalmaz, ebből bevételként 70,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulás és 8,7 milliárd forint kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétel. Kiadásként a bizottság 70,5 milliárd forint tevékenységi kiadást javasol, amely tartalmazza a személyi juttatásokat 14,2 milliárd és a dologi kiadásokat 51,4 milliárd forint értékben.