További támogatást hagytak jóvá a migrációs válság kezelésére - Segítségét nyújtanak Görögországnak is

2016.11.28. Jogi Fórum / MTI

A migrációs válság kezelését célzó uniós alapok számára 240 millió eurós (mintegy 74,4 milliárd forint) támogatás folyósítását hagyta jóvá az Európai Parlament (EP) költségvetési bizottsága strasbourgi plenáris ülésén.

Az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatása szerit a segélyalapok hozzájárulnak a bevándorlók ellátásához, szállásaiknak biztosításához, nyelvtanfolyamaik finanszírozásához. Tevékenységükkel fokozzák az Európai Unió biztonságát, valamint segítséget nyújtanak Görögországnak és más érintett uniós tagállamnak a migrációs nyomás kezeléséhez.
    

A képviselők sajnálatukat fejezték ki ugyanakkor, hogy a menekültek tagországok közötti elosztásának rendszere keretében nagyon kevés nemzetközi védelemre jogosult menedékkérő áthelyezésére került sor a megállapodás aláírása óta.
    

A tájékoztatás szerint a hozzájárulás többek között lehetővé teszi az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) számára, hogy már 2016-ban 50 új alkalmazottat foglalkoztasson a nemrégiben létrejött uniós határ- és parti őrség munkája elvégzéséhez.

  • kapcsolódó anyagok
MENEKÜLTÜGY