A bírósági rendszert nevezte az egyik legsikeresebb államszervezeti ágazatnak Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országgyűlésben, az OBH 2015-ös beszámolóját ismertetve.

Handó Tünde hangsúlyozta: miközben 2011 és 2015 között a bírák és igazságügyi alkalmazottak száma szinte azonos maradt – 2015-ben is 11 ezer fő, ebből 2900 bíró teljesített szolgálatot – addig a bíróságokra érkező ügyek száma több mint negyedével emelkedett. Most már csaknem másfél millió ügy érkezik évente, de kiváló eredmény, hogy mégis több ügyet sikerül befejezni minden évben, mint amennyi érkezik, csökken ügyhátralék és gyorsabb az ügyintézés – tette hozzá. 
    

Szerinte a magyar igazságszolgáltatás európai összehasonlításban is az élvonalba tartozik, hiszen az Európai Bizottság által évente közzétett igazságügyi eredménytáblán 2015-ben és 2016-ban is előkelő helyen szerepel. “A bírósági rendszer az egyik legsikeresebb államszervezeti ágazat, évről évre kézzelfoghatóan, mérhető adatokkal alátámasztottan, jobbak, javulnak az eredményeink” – fogalmazott.