Átadták a Jogászdíjakat az év ügyvédi irodáinak - Első alkalommal díjazta a hazai ügyvédeket és vállalati jogászokat a Wolters Kluwer Kft.

2016.12.20. Jogi Fórum / Wolters Kluwer Kft.

2016. december 15-én ünnepélyes gála keretében kerültek átadásra a Wolters Kluwer Jogászdíjak. A cég célja az volt, hogy mind az ügyvédeket, mind a vállalati jogtanácsosokat olyan elismerésben részesítse, mely nem egy életpályát díjaz, hanem az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt.

A pályázat egyik része az ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak szólt, a másik pedig a céges belső jogászoknak, jogtanácsosoknak és jogászcsapatoknak. Ezen két kategórián belül is a részterületeken, jogterületeken elért kimagasló teljesítményeket és innovációkat kereste a zsűri.

Ügyvédi irodák általuk ellátott ügyekkel tudtak pályázni, egy megbízás vagy egy innovatív megoldás bemutatásával, amivel az iroda segítette ügyfeleit. A vállalati jogászoknál egy jogi projekt vagy probléma megismertetésével, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodával történő hatékony együttműködés vázolásával.

„Az elsődleges szempont az innováció és az ügyfélközpontúság volt, ami a Wolters Kluwert is jellemzi, ezért ezt kerestük a jogászcsapatokban is. Nem a legnagyobb ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert, vagy a legnagyobb csapatot kerestük, hanem azokat a megoldásokat, amivel egy kisebb iroda is könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló megoldással segíti őket, ami az egész szakmának például szolgálhat.„ – mondta el Tóth Gábor, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatója.

A díjazottak

A többi, nemzetközi jogi díjakkal ellentétben nem csak a nagy, nemzetközi irodák voltak esélyesek, hanem egy érdekes megoldással, egy újszerű megközelítéssel kisebb ügyvédi iroda is a díjazottak közé kerülhetett. Ahogy az év vitarendezési ügyek jogásza kategóriában a dr. Sütő Ágota Ügyvédi Iroda meg is tette, Alternatív vitarendezés az IP jog területén című pályamunkájával vagy dr. Fazakas Zoltán József, aki az év ingatlanjogi jogásza kategória győztese.

A hazai élvonalbeli, ismert ügyvédi irodák is vehettek át díjakat. A DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda, a CHSH Dezső és Társai vagy a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda is a díjazottak közt szerepelt, amivel ismét bebizonyították, hogy a hazai élvonalba tartoznak a magyar bírálók mércéje szerint is. A nagy tanácsadó cégek is képviseltették magukat, adójogi és munkajogi kategóriában szerepelt eredményesen a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda és a Réti, Antall és Társai PwC Legal.

Mivel hazánkban a bankok és biztosítók rendelkeznek jelentős méretű belső jogászi csapatokkal, nem véletlen, hogy a Budapest Bank, az MKB Euroleasing és az UNIQA Biztosító ZRt. is sikeres pályamunkákkal nevezett, de egyik hazai büszkeségünk, az autós navigációval foglalkozó NNG Kft. jogi csapata is győzedelmeskedett.

„Várakozásainkat is felülmúlta a rendezvény sikere, ezért már most elkezdjük előkészíteni a 2017-es Jogászdíj verseny koncepcióját.” – mondta el Tóth Gábor.

A győztesek listája:

Az év versenyjogi jogásza/csapata - Szecskay Ügyvédi Iroda

Az év munkajogi jogásza/csapata - Réti, Antall és Társai PwC Legal

Az év közbeszerzési jogásza/csapata - CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda

Az év bank-, tőkepiac- és biztosítási jogásza/csapata - Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda

Az év adójogi jogásza/csapata - Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda

Az év ingatlanjogi jogásza/csapata - Dr. Fazakas Zoltán József, Fazakas Ügyvédi Iroda

Az év M&A jogásza/csapata - DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda

Az év vitarendezési ügyek jogásza/csapata - dr. Sütő Ágota Ügyvédi Iroda

Az év in-house bank- és biztosítási jogásza/csapata - Budapest Bank Jogi Osztálya

Az év in-house leasing és faktoring jogásza/csapata - Dr. Böde Tamás – MKB Euroleasing

Az év in-house TMT jogásza/csapata - NNG Kft.

Az év jogtanácsosa - Dr. Kozma Dávid – UNIQA Biztosító ZRt.