A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Főgáz Zrt.-t, mert a cég ügyfélszolgálatai nem teljesítették a jogszabályokban és az üzletszabályzatban előírt követelményeket – közölte a hivatal.

A Főgáz Zrt. a hivatal döntésével szemben bírósághoz fordult.
    

A közlemény szerint a MEKH munkatársai elsősorban az ügyfelek teljes körű tájékoztatását érintő hiányosságokat tártak fel, amelyek pótlására felszólították a társaságot.
    

A hivatal előírta, hogy a Főgáz Zrt. valamennyi ügyfélszolgálati fiókirodájában tegye hozzáférhetővé üzletszabályzatát és a felhasználói jogokról tájékoztatató, energiafogyasztói ellenőrző listát. Emellett a cég minden fiókjában köteles szórólapokon és plakátokon közzétenni a rá vonatkozó garantált szolgáltatásokat és a kihirdetett árakat, valamint biztosítania kell a bankkártyával történő számlakiegyenlítés lehetőségét is.
    

A MEKH 2016 végén végzett helyszíni ellenőrzést a Főgáz Zrt. székesfehérvári, siófoki, veszprémi, pannonhalmai, miskolci és encsi ügyfélszolgálati irodáiban, az ügyfélkiszolgálás minőségét vizsgálva.