Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők szerdán kezdik tárgyalni a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot.

Az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések követnek. Ezután kezdődhet vita a munka törvénykönyvének változtatásáról, ami a teljesítendő munkaidő és az üzemidő összehangolását javítaná a parlament gazdasági bizottságának kezdeményezésére.
    

A képviselők szerdán szavaznak a belügyminiszter legutóbbi törvénymódosító csomagjáról, továbbá arról a javaslatról, amellyel az állam ingyenesen a református egyház tulajdonába adja a geszti Tisza-kastélyt.
    

A határozathozatalok után – kilenc másik indítvány tárgyalását megelőzően – kezdődhet általános vita a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról. Az előterjesztők egyike, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban erről azt mondta, hogy az elmúlt két évben különösen fontossá vált a külföldről támogatott civil szervezetek finanszírozásának átláthatósága, hiszen Magyarországnak ezen keresztül is meg kell védenie magát. A Soros György által támogatott szervezetek minden korábbinál élesebben támadják a magyar kormányt azzal a céllal, hogy szétzilálják a magyar határvédelem rendszerét és kikényszerítsék a bevándorolók szabad bejutását – jelentette ki, fontosnak ítélve, hogy minden esetben tudható legyen, kik a támogatók, függetlenül attól, hogy egy civil szervezet Soros Györgytől, oroszoktól vagy például az unió tagállamaitól kap támogatást.
    

Csütörtökön további nyolc előterjesztés kerül terítékre, köztük a versenyképesség javítását célzó törvénymódosítások és a hírközlésről szóló jogszabály változtatása.
    

Az ülés április 24-én kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.