Nyomozás egy képviselőjelölt ellen

2002.02.26. Magyar Nemzet Online

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a rendőrség Maurer János, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke, a Centrum párt képviselőjelöltje ellen - tájékoztatta az MTI-t kedden Farkas Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályvezetője.

Az alezredes elmondta: Maurer János fia és a fiatalember barátai kopogtatócédulát gyűjtöttek az alelnök lakóhelyén Csornán. A lakók erőszakosnak találták a fiatalok fellépését, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök megmotozták a fiatalembereket, és átnézték a gépkocsit, amit használtak, s amely Maurer János tulajdonát képezi. A rendőrök a kesztyűtartóban két vadászpuska-töltényt találtak. Kiderült, hogy az alelnök több lőfegyverrel rendelkezik. - Büntetőeljárást azért indítottak ellene, mert fegyvertartási engedélye napokkal korábban lejárt - közölte az alezredes.

Maurer János az MTI érdeklődésére elmondta: a gyanúsítás ellen panasszal élt. Állítása szerint rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, egészségügyi alkalmassági vizsgája sem járt le. - Csupán az érvényesítés adminisztrációja késett néhány napot - hangoztatta. Hozzátette: hivatali munkája miatt nem volt ideje ez ügyben intézkedni.