Július elsejétől 7,5 százalék lesz a reklámadó mértéke - Mentesülnek, akiknek nettó árbevétele nem éri el a 100 millió forintot

2017.07. 3. Jogi Fórum / MTI

A reklámadó kulcsa egységesen 7,5 százalék lesz a második fél évben.

Mentesülnek az adó megfizetése alól azok a vállalkozások, amelyeknek a reklám közzétételéből származó nettó árbevétele nem éri el a 100 millió forintot.
   

 Az adó mértéke 2017. január 1. és 2017. június 30. között nulla százalék, amit a visszamenőleges hatályú teher növekedésének elkerülésével indokolt a kormány. A második fél évre - július 1-jétől - 7,5 százalékot kell megfizetniük a reklámadó-fizetésre kötelezett vállalkozásoknak.
    

A jogszabály túlfizetésnek minősíti a 2017. június 30-ig már megfizetett reklámadót, és elrendeli annak visszatérítését az adóvisszatérítés szabályai szerint. 
    

A módosított törvény rendelkezik arról is, hogy az ezen határidőig bevallott, de meg nem fizetett adót a jövőben sem kell befizetni. A módosítások között szerepel az is, hogy a saját célú reklám közzététele nem lesz adóköteles.
    

A törvénymódosítást az Európai Bizottság (EB) azon határozatával indokolták, amely megállapította, hogy a reklámadó több ponton sérti az uniós állami támogatási szabályokat.

  • kapcsolódó anyagok
JOGALKOTÁS