Bírósági videó-kommunikáció - Együttműködési megállapodást kötött az OBH és a NISZ Zrt.

2018.04.24. Jogi Fórum / OBH

Videó-kommunikációra alkalmas bírósági végpontok kialakításáról kötött együttműködési megállapodást 2018. április 10-én az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és a Nemzeti Infokommunikációs és Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.). A beruházással lehetővé válik a tárgyalótermi kép-és hangrögzítés, valamint az egyidejű kép- és hangtovábbítás is a bíróságokon. 

Az együttműködés során a felek meghatározzák a bíróságokon kialakítandó videó-kommunikációra alkalmas végpontok helyszínét, műszaki jellemzőiket és feltételeiket, az elhelyezni kívánt eszközök fizikai-informatikai telepítésével kapcsolatos feladatokat és azok ütemezését. A projekt keretében megállapítják a költségek elosztását, illetve megszabják az oktatással kapcsolatos teendőket is.

A megállapodás „az Elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére” elnevezésű KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 azonosító számú Kiemelt Projekt keretében jött létre. A tervek szerint 2018-ban 72 bírósági végpontot alakítanak ki. Ez azt jelenti, hogy első körben ennyi tárgyalóterem lesz alkalmas távmeghallgatások lebonyolítására, tárgyalótermi kép-és hangrögzítésre.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL